onsdag 27. oktober 2010

Mumbai

I dag drar vi til Mumbai! Vi ble nemlig kjent med en gutt der. Han heter Tanginder og er 12 år gammel. I flere år har han vært elev av en guru. Han lærte oss om de hellige skriftene og om hvordan man skal leve som en hindu gjennom livet. Han har sagt at når disippeltiden er over, skal han gifte seg og bli familiefar. "Sammen med min kone får jeg ansvar for å oppdra barn og trygge familien. Jeg skal også sørge for at min familie lever som hinduer, inne og ute." Forklarte han oss.

Kanskje han blir svært gammel. Da kan det hende han blir asket. En asket er en mann som har trukket seg helt tilbake fra det daglige livet. Han spiser lite og unner nesten ingenting. På den måten øver asketen seg på å oppnå frelsen, komme seg ut av det store kretsløpet. Guruen hans har fortalt oss (og han/Muhammed) om disse måtene å leve på. Foreløpelig er han (Muhammed) mest glad for å være disippel. Det andre får komme når det kommer.  Bilder av guruer:

En guru! :




    Dette er ganesh!!!! :

   


Ganesh var en gang et helt vanelig menneske... Hvordan Ganesha ble til er mange historier om, men denne er den mest kjente historien: Ganesha er sønn av Shiva og Parvati. Ganesha ble født i India da Shiva ikke var til stede. Da Shiva kom hjem, fant han Ganesha foran huset og han ville ikke slippe Shiva inn. Shiva visste ikke at han hadde en sønn og kappet hodet av Ganesha.

Parvati fortalte Shiva at Ganesha var sønnen deres, og Shiva bestemte seg for å lete etter et nytt hodet blant dyrene. Men Parvati hadde ett krav. Shiva måtte love å ikke ta hodet til et dyr der moren til dyret ville sørge over det. Shiva vandret lenge, en dag kom han over en elefantunge som lå ved sin døde mor. Shiva tok dermed elefantungens hodet, siden moren ikke ville sørge over det. Derfor har Ganesha elefanthodet.



3 kommentarer:

  1. Hei,
    Så fine bilder dere har og jeg skulle gjerne ha vært i India. Geanesh, er det ikke lykke i hverdagen han representerer. Tror de feirer han med festivaler og parader veldig ofte i India. Har dere sett noen av de Swamiene, helt extreme yogier som går nakne rundt malt i aske eler sitter i svært extreme og kompliserte yogastillinger. Skulle gjerne ha sett et bilde av èn av dem. Vet de ofte er nede ved Gangeselven ved solned- og oppgangen. Spist noe god vegetarmat i det siste? Kanskje linser?

    SvarSlett
  2. Jo det gjør de. (På festivalen) Vi spiser ganske mye vegetarmat, men ikke så mye som du pleier..=)

    SvarSlett
  3. Så mye spennende informasjon. Dette var artig å lese :-) God tur videre!

    SvarSlett