onsdag 20. oktober 2010

Den Røde Plass/Katedralen

I dag skal vi til den Røde plass.Vi spiste frokost og tok taxi til den Røde plass. Da vi var fremme så vi kirken..den var kjempe fin! Bakrunnen av kirken er at det var en mann som lagde denne kirken. Sjefen syns kirken var så vakker at han stakk ut øynene til mannen som lagde kirken fordi han ikke ville at han skulle lage en like fin kirke til noen andre. Relgionen i Russland er ortodoks kristendom. Omtrent 100 mill russere anser seg som russisk-ortodokse kristne, selv om majoriteten av disse ikke er regulære kirkegjengere. Vi tok masse bilder av kirken! Her er et bilde vi ble veldig fornøyd med:



Resten av dagen var vi i Moskva og handlet forskjellige russiske ting. 1 RUB = 22.41 NOK. Da vi kom inn til Rica Hotell på kvelden var kl. 08.00 som er i russisk tid: 09.00. Vi så på TV og leste tegneserier. (Donald duck og co)


5 kommentarer:

  1. Gleder meg veldig til å høre om denne vakre kirken. Er det kanskje den som heter Den Røde Plass?

    SvarSlett
  2. Ja vi har ikke rukket og skrive om den enda, og ja det er den røde plass!:)

    SvarSlett
  3. Men hvilken religion er det som har slik en vakker kirke? ;-)

    SvarSlett
  4. Jeg tror den flotte kirken med løkkuplene heter St Basils katedralen. Den ser jo bare helt fantastisk ut. Jeg fant denne siden på nett, www.reiseplaneten.no/reiseguider/Moskva/attraksjoner kanskje dere kan finne mere info der.

    Moskva ser jo kjempespennende ut. Dere er jammen heldige :)

    SvarSlett
  5. Elizabeth: Det er russisk-ortodoks kristendom.:)

    Starbucks og Mocca: Tusen takk!:D

    SvarSlett