mandag 29. november 2010

Nå drar vi fra Egypt!

Vi gikk inn i flyet og viste bilettene. På flyet leste vi litt og alt det der som er typisk og gjøre på et fly daa... Da vi gikk ut av flyet var vi i Tanzania! Let`s go!! Vi dro først til hotellet vi skulle bo på, også gikk vi på en kafe for å diskutere dagen.






Red sea

I dag skal vi til Røde havet og bade. Vi har hørt at det er då mye salt i vannet at man ikke klarer og dykke. Så det skal vi finne ut! Bussturen varte ikke lenge før vi så havet. Da vi hoppet uti vannet fikk vi masse saltvann i munnen...og det var IKKE særlig godt!!! Nå er det bare 2t til vi må dra til flyplassen! Vi må tilbake til hotellet og pakke..så kan vi kanskje rekke og gjøre noe på byen.


 Etter vi hadde vært på en restaurant med en venn Sverre ble kjent med: Kasi, dro vi til flyplassen med bagasjen vi hadde tatt med på restauranten...Som vanlig skjekket vi inn og BLA, BLA, BLA! Vi kjøpte en vannflaske hver på en kiosk i flyplassen. Den kostet 20 kr i norske kroner. 1 egyptisk pund = 1,668893 norske kr, for og være nøyaktig.


Da går vi på flyet! Vi sees inne da!! (i flyet)

mandag 15. november 2010

Kamelturen

I morres ble vi og våre to venner enige om at vi skulle på kameltur, til en pyramide i ødemarka. Turen ville ta omlag 3timer. Da Lisbeth og meg Zelda så hverandre ga vi hverandre en klem, mens Sverre og Sindre tok en håndhilse...Lisbeth og jeg skravla så mye og lenge at Sverre og Sindre måtte avbryte samtalen, for vi måtte nemlig komnme i gang!

 På turen så vi masse ørken og sand. Men vi fikk snakket masse med våre to gode venner Lisbeth og Sindre. Det var veldig varmt!! Landet består av 97% ørken! (Det kan bli opptil 20-40 varme grader i Egypt!!) Mannen som var sammen med oss tok dette bildet av oss:

Etter kamelturen dro vi til en kafe noen kilometer unna (vi red på kamelene) Vi forlot mannen og kamelene. Mannen fikk betaling fra turen av oss og vi gikk inn i kafeen. Lisbeth og jeg Zelda tok en te mens Sindre og Sverre tok en kaffe...MOCCA! Mmmm:) Etter en kul dag dro vi hjem til hotellet og la oss.

Pyramidene

Etter en herlig frokost med bacon tok vi taxi  til et reiseguide selskap. Der vi skulle ta buss til et område kalt Giza som ligger rett uten for Kairo som er hovedstaden i Egypt. Rundt Giza er det med masse pyramider og Klopatra. Klopatra er en mennskeløve. På reiseguiden var det veldig mange mennesker! I Egypt er det nemlig  80 mill innbyggere. I Egypt er styreformen republikk, og presidenten heter Hosni Mubarak. (Statsmenisteren = Ahmed Nazif)  

Her er noen bilder av pyramidene i Giza:







Etter vi hadde fått om visning på pyramidene dro vi tilbake til Kairo, der vi skulle bytte hotell. Vi hadde akkurat fått vite at noen vi kjente var i Kairo så vi skulle møte dem. De bodde på hotell: Jasmin hotell.

torsdag 11. november 2010

Siste dagen i Australia!

I dag skal vi videre til Egypt med et nattfly. Så vi har fortsatt noen timer i Australia! Også skal vi  på et mueseum som er akkurat som Bitish Museum med ting fra de australske koloniene til England. Men det var ikke lov til og ta bilder av tingrne så vi har ikke noen bilder derfra. Vi fikk da masse fine minner. Så tok vi buss til flyplassen der vi dro vidre til Egypt!!


Kart og flagg over Egypt:









Great Barrier Reef

Neste morgen dro vi til en liten by nær Great Barrier Reef. Der vi skulle på guidet snorkle tur. vi kjørte båt ut til en liten øy der vi skulle ha camp. Før vi skulle dykke spiste vi litt mat (pytt i panne mmm...) Det hjalp veldig å spise litt lett mat før vi skulle dykke. Jeg Zelda var veldig spent på å dykke mens Sverre var litt mer skeptisk. (Han er egentlig ikke så glad i å dykke..) Men det viste seg at han likte det! Det var superduper GØY!! Det var så fantastisk under vannet! Vi fant masse fine skjell og så på forskjellige fisker.


                                          Dette er meg Zelda!! Jeg klappet en fisk:)


'





På stranda så vi en kengru! Dessverre løp den sin vei fordi den ble redd av en lyd.



Etter dykkingen var vi så slitene at vi dro til Canberra og gikk til hotellet.
Etter det gikk vi inn til hotellet på Canberra, (Vi hadde byttet hotell) og bestilte mat opp til hotellet. Resten av kvelden pakket vi litt til vi skulle dra til Egypt og diskuterte hva vi skulle gjøre den siste tiden i Australia dagen etter.














Uluru!

Da bussen stoppet dro vi rett til Uluru. Det var en veldig fin utsikt!! Det begynte å bli litt mørkere. Vi kunne ikke være der så veldig lenge fordi vi måtte rekke bussen hjem til hotellet igjen. Men vi hadde da 2t på oss! Det var ganske varmt selv om det var litt mørkt...Australia er det tørreste bebodde kontinente, det flateste, og har den eldste og minst fruktbare jorden. Bilder:




Dette bildet var veldig morsomt med dette skiltet!:)



Etter vi hadde tatt litt bilder og sett oss litt rundt her og der, dro vi på en kafe i nærheten. Vi spiste en bagett hver og en is. Så tok vi bussen til hotellet, og la oss.


Canberra!!

Nå skal vi dra til Canberra! Canberra er hovedstaden i Australia. I Australia er bor det i overkant av 21,3 millioner mennesker, og styrformen er monarki = dronning. Vi var der bare i 4 timer, fordi vi hadde aldri vært i Canberra før og vi ville oppleve det. Vi brukte 2t på og kikke i butikker (og kjøpe ting). Valutaen i Australia er AUD. De to siste timene før vi skulle ta bussen videre til Uluru dro vi til Parliment House. Den ble bygget i 1988! Bilder:



Så tok vi bussen videre til Uluru!!





mandag 8. november 2010

Australia!

Når vi kom fram til Sydney Australia dro vi til hotellet. Når vi kom fram til det ordinære hotellet i Sydney. Vi ble overasket over og se alle de rare meneskenne der. Klokken var 20.00 så vi gikk ut for å se på livet der og spise. Så vi gikk til en restaurant der vi spiste spagetti for vi begynte å bli lei av og spise rare retter. Som jeg Sverre ikke likte. Urbefolkningen i Australia (relgionen dems) har svært rike relgiøse tradisjoner. De er avhengige av naturmiljøet og av stammens forfedre betones. PS! Tidssonen fra London til Sydney er 10t!!! Etter vi hadde spist dro vi til hotellet og la oss.


Spagettien vi spiste!!


Nå drar vi fra India

Nå var klokka 1.30 og vi skulle være på flyplassen kl 3.00. Vi så på stranda en siste gang og begynte og gå til hotellet. På veien til hotellet møtte vi en ku! Kuene her i India er hellige og går derfor fritt/hvor de vil. Det er relgionen dems (de indiske menneskene). Her er bildet av kuen:


Da vi kom fram til hotellet tok vi bagasjen (som var ferdig pakket) og tok bussen til flyplassen. På flyplassen kjøpte vi en avis.

 Dette var nyheten om India = New Delhi: USAs president Barack Obama hyller India og snakker varmt om tette forbindelser mellom de to landene. India er nå en etablert verdensmakt, sier Obama. Etter at vi hadde sjekket inn og gjort alle de tingene man gjør på en flyplass, tok vi flyet videre til Australia.