fredag 10. desember 2010

Good bay, Tanzania...!

Nå skal vi dra til Brasil! Denne gangen dro vi rett til flyplassen for og være tidlig ute. På flyplassen kjøpte Sverre en avis mens jeg Zelda kjøpte en is..mmm;) Vi fant ut at det har skjedd noe i Tanzania (fra avisen): Ikke noooe spesielt! Det var litt dårlig...ja, ja det får så være. Flyet vårt går i norsk tid kl 2.00, i tanzaniansk tid er det = kl 4.00. Vi gikk inn på flyet etter og ha skjekket bilettene...vi gleder oss til og omme frem til Brasil!

mandag 6. desember 2010

Dadoma, Dar es Salaam!

I dag drar vi til Dadoma, Dar es Salaam som er hovedstaden i Tanzania. Vi dro i en butikk for å handle litt mat og drikke. Valutaen i Tanzania er: tanzaniansk shilling (TZS). Lanskapstypen her er vel fjell kan man si. Swahili er hovedspråket i Tanzania...men nok om fakta! Etter at vi hadde vært i butikken dro vi  på et teater, med masse sang og dans.


I Tanzania er de veldig flinke til å synge og danse. Resten av dagen dro vi ikke til noen spesielle steder...det eneste vi gjorde var og shoppe litt, og gjøre sånne småting.
Vi dro litt tidligere til hotellet en vanelig. Vi skulle nemlig pakke for å dra til Brasil!!! (vi skal dra i morgen)

Safari, her kommer vi!!

Etter en god kopp kaffe på kafeen dro vi på en Safari! Vi leiet en safaribil vi skulle kjøre rundt med. Vi fikk desverre ikke tatt med den *deilige* matpakken Zelda hadde laget. Aller først så vi på noen zebraer (det var ikke så veldig mange). Etter at vi hadde studert de en liten stund og vi akkurat var på vei til å gå, kom det plutselig en løve ut av buskene som drepte en av de stakkars zebraene...


 

Men hvordan i huleste kan det ha skjedd?? Vel vi dro videre til vannhullet. I vannhullet så vi noen flodhester, en enslig hyene og en flokk elefanter. Alle dyrene var fullt opptatt med å drikke. Her er noen bilder av noen av dyrene ved vannhullet:








Det var ganske så varmt! I brosjyren (en Z alltid hadde med seg) sier de at det kan bli ca. 30 varme grader i Tanzania. I Tanzania er det bare to årstider og ikke fire, det er regntid og tørketid. Det bor forresten 37 mill mennesker her!! Det er republikk her og presidenten heter: Jokaya Mrisho Kikwete. (Dette er vel kjekt og vite: statsmenisteren heter Mizengo Pinda)

Etter en lærerik og morsom dag dro vi til hotellet Sverre hadde bestilt.